Wie ben ik?

Ik ben een beweegfanaat in hart en nieren. Move 4 Your Life is mijn motto èn bedrijfsnaam.

Tien jaar geleden had ik nog een zittend beroep. Ik sportte, omdat ik een abonnement bij een sportschool had, en omdat ik vond dat dat nodig was. Ik liep zo nu en dan eens hard. Maar ook weer weken niet. Totdat in 2012 mijn leven in één klap helemaal anders was. Hele dagen zat ik thuis door een burnout. Met de gordijnen dicht. Hardlopen bleek toen hèt medicijn. Dit was zo fijn! Ik stootte mijn hoofd keihard, maar kwam door het sporten sterker terug dan ooit.

Babette Leeh - leeftstijl- en bewegingscoach

Ik wilde niets liever dan dat goede gevoel dat ik van het sporten kreeg, aan anderen overbrengen. Vanuit mijn hart mensen laten bewegen. Bewegen om de zon te laten schijnen in hun hoofd. Ik geloof namelijk, dat iederéén, jong en oud, met en zonder beperking, door te bewegen weer in beweging kan komen. Mensen in beweging laten komen door te bewegen, daar ligt dan ook mijn grote interesse. Het roer ging om, en ik startte met de opleidingen tot beweeg- en leefstijlcoach: medische kennis en over het hoe en waarom van bewegen, maar ook alle aspecten van een gezonde leefstijl en coachingsvaardigheden om mensen te begeleiden. Een prachtig vak!

Wat doe ik?

Ik sport met jonge en oudere mensen met dementie, Parkinson, en andere zorgvragen. Mensen die zowel in een verpleeghuis wonen als zelfstandig. In het verpleeghuis coach ik tevens het zorgpersoneel hoe je het beste met mensen met dementie kunt bewegen. Dit laatste doe ik bij twee grote zorgorganisaties in de regio Utrecht. Ik gebruik regelmatig muziek bij mijn beweegcoaching met mensen met dementie. Muziek (vooral in combinatie met bewegen) verbindt. Het komt voor dat mensen die al een tijdje niet meer praten -doordat ze bijvoorbeeld een bepaalde vorm van dementie hebben- opeens tijdens het dansen weer hele teksten van liedjes meezingen. Door te bewegen worden de mensen vrolijk, en gebeurt het vaak dat zij beter gaan slapen en eten. En: regelmatig blijkt tijdens mijn beweegcoachingssessies dat mensen meer kunnen dan dat hun dierbaren vermoedden. Enkel winst, toch?

Vóórdat corona zijn intrede deed, startte ik met een sportgroep voor jonge bewoners van een begeleide woongroep in Amersfoort. Ik bied hen zowel individuele- als groepssportsessies.

Bewegen met je hart

Verder ben ik personal trainer en BLCN geaccrediteerde leefstijlcoach voor iedereen die fitter, gezonder, en in beweging wil komen door te bewegen, geef ik sportlessen aan een groep vrouwen in de wijk Kruiskamp-Koppel in Amersfoort, en neem ik deel aan beweegprojecten met de SRO zoals ‘Wandelen met de dokter’. Tevens bied ik als leefstijlcoach CooL coachingsessies aan, die vergoed worden door de zorgverzekering.

Move 4 Your Life Beweeg- en leefstijlcoaching heeft er een ijzersterk geloof in dat bewegen en een gezonde leefstijl een manier kan zijn om diverse soorten ziekteverzuim te voorkomen en te verlichten.