Blog2022-03-09T10:11:39+00:00

Kom in Beweging

Move 4 Your Life

Dit is mijn plek om over allerlei sportonderwerpen te schrijven en alles wat ik tegenkom in mijn werk.

Muziek is de snelste weg naar ons gevoel

14 november 2019|

“[…] Muziek brengt heel wat teweeg in ons brein. Zo verlaagt het luisteren ernaar de afgifte van het stresshormoon cortisol. Anders gezegd: muziek ontspant. Zozeer zelfs dat het luisteren naar muziek het ontstaan van hart- en vaatziekten kan tegengaan. Daarnaast activeert het ook het beloningssysteem in onze hersenen, dat actief is bij seks, lekker eten en het gebruik van drugs […]. ''

Weer meedoen door bewegen!

14 november 2018|

Move 4 Your Life - Beweegcoaching laat mensen in beweging komen door te bewegen. Ik geef beweegcoaching en maatschappelijke sportcoaching aan mensen die uit zichzelf niet kunnen of willen bewegen. Om het nut van bewegen, maar vooral van maatschappelijke sportcoaching, extra kracht bij te zetten, interviewde ik Jan.

Vergeten te bewegen en saaie bejaardengym

10 juli 2018|

Sinds april van dit jaar werk ik niet alleen als beweegcoach voor mijn bedrijf Move 4 Your Life - Beweegcoaching. Nee, ik heb ook de eer om bij de Zorggroep ENA als beweegcoach met zorgmedewerkers, vrijwilligers, familie en bewoners te mogen werken. Vanuit het nationale programma Waardigheid en Trots werk ik bij hun drie locaties in Voorthuizen, Scherpenzeel en Barneveld.

Bewegen met je hart

4 april 2018|

De adrenaline stroomt, nee, giert letterlijk door mijn lijf. Zwevend en nagloeiend fiets ik naar huis. Iedere dag weer. De reden? Ik sprak laatst voor Move 4 your Life met iemand die eigenlijk niet sport. Had wel een abonnement bij een sportschool maar hem gebruiken, nee, dat was al maanden, of misschien wel jaren geleden.

Bewegen, flow en de zon

19 oktober 2017|

De Amsterdam Marathon 2017 (8k)! In mijn achterhoofd gonst het dat ik deze keer niet op mijn snelheid ga letten. Nee. Ik ga mijn net bepaalde hartslagzones in de gaten houden, en als het even kan ook de ‘neusademhaling’ toepassen die ik bij de mindful running cursus van Iris van mindset&go leerde. Ja! Dat ga ik doen. Snelheid telt niet, het is de loop an sich die telt. En natuurlijk dat ik hem uitloop. Maar ja.

Hardlopend dromen – doe je mee?

7 september 2017|

Je haat hardlopen. Denk je. Je vindt het een stomme, nee gewoon echt een idiote sport. En je denkt dat je het nooit zult leren, want dat je normaliter al op de eerste hoek van de straat buiten adem bent. Dat hardlopers doodlopers zijn, dat het slecht is voor je gewrichten en je spieren, en dat je hart er raar van gaat doen of erger nog: er zomaar mee stopt. Kortom. Vele steekhoudende argumenten die vast een kern van waarheid bevatten.

Ga naar de bovenkant